2 de novembre del 2016

Programa de la festa major d'estiu (13-08-1930 i 14-08-1930)

El Dia, Any II, núm.207, 13 d'agost de 1930, pàgina 3; Any II, núm.208, 14 d'agost de 1930, pàgina 5.

A la secció "Noves diverses":

"La festa major de Navarcles 
Per a la festa major de Navarcles la societat coral «Harmonia Navarclense» ha organitzat el següent programa de festes: 
Dia 15, a les tres de la tarda, tindrà lloc en el saló-cafè un concert. 
A les cinc, amenitzat per l'Orquestrina Ferrer, es celebrarà ball, sortejant-se una xamosa toia i bonics ramets. 
A les deu de la nit, en el saló-cafè, concert. 
A les onze, ball en el saló, el qual estarà ricament ornat i il·luminat. 
Dia 16, a les dotze del matí, concert-vermut. 
A les tres de la tarda, en el saló-cafè, concert. 
A les cinc, ball de tarda per la citada orquestrina, subhastant-se una magnífica toia. També hi haurà rams. 
A les deu de la nit, en el mateix saló-cafè, concert. 
A les onze, vetllada familiar, representant-se la sarçuela en tres actes, música del mestre Airieta, «Marina», a càrrec de la Companyia que dirigeix el mestre de cant del Reial Conservatori del Liceu i director i fundador del Teatre Líric Pràctic de Barcelona, Joaquim Vidal Nunell, amb la cooperació de la primera tiple Carme Ramos i Ramon de Baños (tenor), J. Abella (baríton) i N. Rabaza (baix). 
Dia 17, a les tres de la tarda, concert en el cafè. 
A les set del vespre, ball de vetlla per l'Orquestrina Ferrer, sortejant-se una formosa toia amb rics presents per a les senyoretes."

L'endemà:

"Diuen de Navarcles
La Festa Major 
Durant els dies 15, 16 i 17 del mes actual, celebrarà aquest poble la seva Festa Major, la qual es desenrotllarà amb el següent ordre:
Dia 15: Al Cine Met, ultra la presentació de la renomenada Orquestrina «New-York», han contractat la companyia de revistes «Espectacle Crisol», compost de set senyoretes i tres senyors. Acabat l'espectacle hi haurà ball fins a les quatre de la matina.
Dia 16: A la tarda, alternat amb les pel·lícules «La nobleza de un piel roja», i «Peligros de un conquistador», grans balls.
Dia 17: A les 12 del matí, concert vermut. A la tarda un escollit concert i a continuació ball de tarda. A la nit tindrà lloc un ball familiar.
***
Al local de l'Harmonia, es representarà la sarçuela «Marina» per la companyia que dirigeix el mestre de cant del Reial Conservatori del Liceu, Joaquim Vidal Nunell i l'escollit programa que ahir fou exposat en aquestes columnes.
***
Dia 15: L'Escola dominical celebrarà un ofici cantat pel cor de la mateixa, acompanyat de la cobla «Els Angelets» de Sant Hipòlit de Voltregà.
Acabat l'ofici, es farà la benedicció del camp de futbol del Navarcles F. C., amb assistència de les autoritats civils i eclesiàstiques.
A la tarda grandiós festival al camp, interessantíssim partit de futbol alternant amb una audició de Sardanes entre l'equip F. C. Avinyó i el local, disputant-se una magnifica copa, obsequi de l'Ajuntament, a la nit, aconteixement teatral amb la sarçuela «La mort de l'escolà», pels aficionats de l'entitat; alternant amb la sarçuela la cobla desgranarà una xardorosa audició de Sardanes en el pati de l'escola.
Dia 16: A les cinc de tarda: Sardanes.
Dia 17: A dos quarts de cinc: Altre partit de futbol, entre l'equip local i els «Lluïsos» de Sant Vicens de Castellet.
CORRESPONSAL"