2 de novembre del 2016

S'incendia una casa de la Baixada de la Riera (20-08-1930)

El Dia, Any II, núm.212, 20 d'agost de 1930, pàgina 3.

A la secció "Noves diverses":

"Important incendi a Navarcles
A un quart de tres de la matinada d'avui l'alcalde de Navarcles ha comunicat per telèfon que s'havia declarat un incendi en una casa de dit poble i que amenaçava propagar-se a les cases veïnes, i demanava, per tant, l'auxili del Cos de Bombers d'aquesta ciutat.
El senyor Coll i Roca, en funcions d'alcalde accidental, ha disposat que sortís el personal que forma el retén diürn del Cos de Bombers, amb els seus caps i material necessari.
Ràpidament s'ha organitzat l'equip sortint per a Navarcles, la camioneta Ford i la motobomba número 2 amb el personal del retén, els seus caps senyors Firmat i Blasi i l'oficial senyor Serra. Arribats a Navarcles i vist el sinistre s'ha emplaçat la motobomba per a obtenir aigua en abundància en uns rentadors distants uns 200 metres de l'edifici sinistrat, maniobra realitzada amb gran rapidesa i amb l'auxili d'alguns veïns. Llesta la instal·lació s'ha procedit a l'aïllament de les cases veïnes a la sinistrada i a sufocar el foc, el que s'ha lograt a les dues hores de treball. L'edifici ha quedat completament destruït, no havent sofert cap dany les cases veïnes al mateix.
L'edifici sinistrat, propietat de Celestí Vilaseca i Casals, situat al carrer Baixada de la Riera, número 43, era una casa formada de planta baixa i tres pisos, destinada la primera a bestiar de llana i boví i els restants a magatzem de forratges i cria d'aus de corral. Sembla que les causes de l'incendi han estat degudes a un descuit d'un pastor de la casa que estava dormint en el corral.
Han acudit al lloc del sinistre, demés de les autoritats i veïns de Navarcles, el regidor de nostre Ajuntament i president de la Comissió d'Incendis, Antoni López.
L'alcalde de Navarcles, Joan Aguilar, en nom propi i dels interessats i altres veïns de! poble, ha felicitat els caps i personal del Cos de Bombers pel ràpid i eficaç auxili prestat.
A dos quarts de set del matí estava de retorn l'equip que s'havia desplaçat a Navarcles."