29 de gener del 2017

L'alcalde respon a les crítiques sobre el conflicte de la carn (12-09-1931)

El Dia, Any III, núm.517, 12 de setembre de 1931, pàgina 3.

"Diuen de Navarcles
Remitit
El senyor Alcalde de Navarcles, En Josep Mas, ens envia el següent escrit en contestació d'una nota enviada pel corresponsal d'EL DIA a Navarcles.
El reproduïm complaguis a continuació:
***
Sr. Director del diari EL DIA.
Molt senyor meu: En contestació a un article que amb el nom: ALTRA VEGADA CARN, signat pel corresponsal i inserit el dissabte dia 8 del corrent em plau trametre-li les ratlles següents.
Amb gràcies a la bestreta i amb la seguretat que li donarà cabuda, resta atent són affs. s. s. q. e. s. m.
L'ALCALDE,
Josep Mas.
***
En un article del diari EL DIA de Manresa diu el seu corresponsal de Navarcles que l'opinió es lamentava de la poca energia de l'autoritat per descobrir els autors de l'incendi de les barraques de la carn, i que el que convé és fer justícia sense mires de cap classe.
Estem d'acord: Però, ¿qui és que té la clau per a desfer aquest embolic?
En el Jutjat s'han fet diligències, havent declarat uns vint ciutadans, entre els quals semblava n'hi havia algun que podria donar detalls interessants, però no hi hagut cap declaració que donés, un camí, per a descobrir els autors de l'incendi.
L'Ajuntament de la meva presidència, ofereix un premi de 300 pessetes al qui doni alguna dada que permeti descobrir als autors de l'incendi.
¡Navarclinsl ¡Els nostres amics! Si ens podeu donar algun detall, feu-ho, i els que en tot trobeu manera de criticar o ens doneu detalls o calleu; calleu, perquè aquesta és la quarta vegada que s'intenta cremar les casilles i mai com ara s'havien fet tantes diligències per arribar a descobrir els autors. I consti, que fins ara no era l'autoritat cap encubridora.
Potser volen els que diuen altrament que l'Ajuntament, n'agafi set o vuit i vinga suc de freixa fins que parlin.
Si és així van errats. La Llei en aquest cas, no ens permet detenir a ningú i menys maltractar-los, però sàpiguen els navarclins que encara que es podés aplicar l'esmentat remei, la nostra consciència no ens ho permeteria.
Navarcles, 11 setembre, 1931.
L'ALCALDE,
Josep Mas."