4 de febrer del 2017

Crònica de les festes de Nadal (30-12-1931)

El Dia, Any III, núm.608, 30 de desembre de 1931, pàgina 2.

"Diuen de Navarcles
D'espectacles
En el local «Cinema Met», es va projectar un escollit programa de pel·lícules, alternant els esmentats programes amb la simpàtica atracció «Follies Ballet», amenitzant els espectacles amb el mestre-director del local i pianista senyor Batista Solans.
En el local Societat Coral Republicana, únic local amb aparell de cinema sonor, un gran «estok» de pel·lícules sonores, entre elles «Cascarrabias», i «La isla del diablo» completant els programes una pel·lícula de dibuixos sonors.
El dia 26, a la nit, gran ball amenitzat per l'orquestrina Castellet. El dia 27, a les tres de la tarda, donà la seva anunciada conferència el diputat a Corts senyor Àngel Samblancat, desenrotllant el tema «Cultura», sota el punt de vista moral, polític i religiós durant el temps de la monarquia dictatorial, i finalment, el règim que estem atravessant.
El local fou inassequible i l'orador fou molt aplaudit. Acte seguit de la conferència, gran ball amenitzat per l'orquestrina Tardà. En conjunt, resultaren unes festes animadíssimes.
D'esports
En el camp d'esports local tingueren lloc dos interessants partits de futbol. L'un el dia 25, entre un equip de Manresa i l'equip local, resultant vencedors els locals per 4 gols a dos. L'altre, el dia 27, entre l'equip C. D. Europa i l'equip local, disputant-se una magnífica copa ofrena de l'acreditada casa comercial d'aquesta senyor Lluís Tragant; després d'un brillantíssim treball, donaren amb el resultat de 4 gols a 1 a favor dels locals.
Corresponsal"