6 de febrer del 2017

Defuncions i la pavimentació del carrer Nou (08-03-1932)

El Dia, Any IV, núm.662, 8 de març de 1932, pàgina 8.

"Diuen de Navarcles
Necrològiques
Ha mort en aquest poble N'Ignasi Sabater i Traper, ex-jutge municipal i un dels membres fundadors del Centre Autonomista Català.
Rebi la vídua i la família tota el nostre més sentit condol.
***
També ha passat a millor vida, a l'edat de 94 anys, l'àvia del nostre particular amic En Josep Oliveres i Padró.
Ens associem al pèsam.
Tanmateix, ja fóra hora
En virtut de les nevades últimes i les pluges, el carrer de més trànsit de la població s'ha fet totalment intransitable pel fang, i en virtut del mateix el ciutadà-Alcalde cridà una reunió de propietaris exposant-los-hi que l'Alcaldia s'havia proposat arranjar d'una vegada la indecència del carrer d'En Prat de la Riba [el carrer Nou] i que per aquest motiu havia vingut el delineant del Municipi de Manresa, En Josep Blasi, a medir dita via, i que havia donat per resultat que amb les pessetes que actualment disposa l'Ajuntament correspon pagar als propietaris 10 pessetes per metre linial, que davant la reforma, en cas d'ésser ben feta, representa una despesa insignificant.
El projecte de reforma és de 15 centímetres de coixí de grava i pavimentat de formigó. De portar-se a la pràctica seria una de les millores més importants del poble.
Hem de fer constar que no s'havia pres tal determini perquè quan menys ja fa deu anys que es parlava de reparar la carretera de Manresa Talamanca, el traçat comprès dintre el poble, i com sigui que dintre pocs dies ja veurem solventat aquest cas, per estar en mans d'un empresari, és per això que s'ha concretat dita reforma.
CORRESPONSAL"