29 d’abril del 2017

La vetllada billarística (20-12-1935 i 24-12-1935)

El Dia, Any VII, núm.1707, 20 de desembre de 1935, pàgina 3; núm.1710, 24 de desembre de 1935, pàgina 2.

A la secció "Vida local":

"Vetllada billarística
Demà l'actual Junta del Billar Club Manresa dedica a la passada junta de dita entitat un sopar de companyia a Navarcles.
Aprofitant l'avinentesa es faran exhibicions a càrrec dels jugadors Ristol, Marsal, Font, Planes i altres, i també dos de Navarcles.
La Junta del Billar Club Manresa invita els aficionats al billar a acompanyar-los a aquesta vetllada billarística.
S'ha aconseguit fer un tiquet a un preu molt econòmic. Per inscripcions cal adreçar-se a l'estatge del Billar Club Manresa, American Bar. Es sortirà d'aquest local, a les vuit en punt del vespre."

Uns dies després:

"La vetllada billarística de Navarcles
Amb molt d'èxit, va efectuar-se el festival billarístic que anunciàvem en aquestes columnes per al dissabte passat, dia 21, al veí poble de Navarcles.
Varen inaugurar aquest, en una partida a l'americana, els senyors Agustí Garriga i Antoni Sistac contra Ramon Santamaria i Pere Cardona, aquests darrers campions de primera categoria de Navarcles. En un partit molt disputat sortiren vencedors els representants del billar Club Manresa.
Seguidament, feren una partida a 150 caramboles entre els senyors Joaquim Font i Joan Planes. Féu en Font un brillant partit, fent-se aplaudir en diverses ocasions amb les seves boniques jugades, per la nombrosa concurrència allí present.
Ens obsequià el senyor Colilles, propietari del cafè on varen tenir lloc aquestes partides, amb un excel·lent vermouth.
Seguidament ens traslladàrem al cafè Morell [cal Patoi], en el qual el primer acte va ésser el sopar de companyonia que la junta actual del Billar Club Manresa, dedicava a la darrera junta. Va transcórrer aquest dintre un alicient agradable, no mancant-hi el bon humor i els discursos a l'hora del brindis. Feren ús de la paraula els senyors Vergé, Terme, Garriga, Masnou, Verdejo, Ristol, Sort i Martí.
A continuació es féu allí una partida a l'americana entre els jugadors de primera categoria, Joan Vergé i Joaquim Sort contra Joan Planes i Fortonat Baltièrrez. Era aquesta a 100 caramboles i varen guanyar els primers.
Els senyors Enric Ristol i Marsal Masnou, obsequiaren a la distingida concurrència, amb una partida a carambola lliure i una altra de fantasia, guanyant les dues en Ristol, fent se aplaudir els dos, vàries vegades amb les seves colossals jugades.
Es dóna per acabat aquest festival, del qual guardarem dolç record, a les tres de la matinada."