30 d’abril del 2017

L'elecció de la Pubilla navarclina (16-07-1935)

El Dia, Any VII, núm.1575, 16 de juliol de 1935, pàgina 3.

"Diuen de Navarcles
Festa benèfica i nomenament de la Pubilla Navarclina 1935
Diumenge passat, dia 14 de juliol, tingué lloc al Saló-Cinema Met una festa benèfica que tingué un èxit insospitat i en la qual fou nomenada la primera Pubilla de Navarcles, amb el general aplaudiment del gran nombre de veïns que hi assistiren.
Actuaren de Jurat els coneguts i distingits manresans senyors Anselm Corrons, Ramon Cantarell, Sildoni Carreras, Ramon Puigarnau, Ramon Boixeda i Àngel de Montserrat, i les senyoretes Genoveva Costa, Boixeda, Prat i Puigarnau.
Foren elegides les senyoretes navarclines Pepeta Llibre, Assumpció Tiranzo, Marina Orriols, Conxita Serra, Anneta Grífols, Dolors Bové i Emília Fornells.
Entre elles es designà la Pubilla Navarclina, designació que recaigué en la senyoreta Pepeta Llibre, la qual ocupà el lloc d'honor, i li fou imposada la banda per la senyoreta manresana Genoveva Costa. Aquesta proclamació fou rebuda amb una gran ovació. El Jurat fou molt felicitat per l'encert tingut en la designació.
La Comissió Organitzadora mereix un aplaudiment, el qual ens plau ofrenar-li des d'aquest periòdic.
Actes com el celebrat diumenge deuen tenir imitadors ja que enalteixen les poblacions que els porten a terme i donen patent de cultes i civisme a les mateixes.
Corresponsal"