30 d’abril del 2017

Un incendi en una quadra (28-07-1934)

El Dia, Any VI, núm.1382, 28 de juliol de 1934, pàgina 3.

A la secció "Vida local":

"Foc a Navarcles
A quarts de dotze de la nit d'ahir s'inicià un incendi en l'edifici assenyalat amb n. 9 del carrer de Sant Benet de la vila de Navarcles, on hi tenia una quadra por bestiar i magatzem de forratges el veí Josep Oliveres.
Degut a la naturalesa dels materials magatzemats el foc prengué gran increment amenaçant comunicar-se a les cases veïnes. El veïnat que des del primer moment acudí amb galledes, treballava amb gran entusiasme per evitar la propagació del foc, però les flames cada vegada més imponents feren que l'alcalde de Navarcles demanés l'ajut del servei d'extinció de Manresa.
Sortí ràpidament el camió tanc amb la motobomba n. 2 el personal de retén i el material necessari. Per mitjà de l'aigua del tanc el foc quedà localitzat als pocs moments realitzant els bombers l'instal·lació de la motobomba per apagar el caliu.
Acudiren al lloc del sinistre l'alcalde de Manresa senyor Marcet, els consellers senyor Guitart, Pagès Reguant i Terme, el cap de la Guàrdia municipal senyor Masats i el cap de bombers senyor Blasi.
S'ignoren les causes del sinistre el local estava assegurat, havent quedat destruides la teulada , sostre i existències, pogué salvar-se el bestiar.
A les quatre de la matinada d'avui retornava el servei després de deixar totalment extingit el caliu.
Les pèrdues no són de molta importància."