24 de maig del 2017

Un partit de futbol per la festa major (17-08-1932)

El Dia, Any IV, núm.795, 17 d'agost de 1932, pàgina 3.

A la secció "Els Esports":

"FUTBOL
Navarcles 1 — Sampedor 2
Amb motiu de la Festa Major, el Navarcles contractà el C. D. Sampedor per fer un partit, disputant-se una copa (i per cert fou un partit de copa).
Es formaren els equips següents:
F. C. Navarcles. — Gamisans, Paisà, Codina, Roset, Setballs, Serra, Piñot, Albert, Iglesias, Farré i Datzira.
C. D. Sampedor. — Santamaria, Prat A., Obradors, Selga, Codina II, Llatjós, Bailina, Boix, Bros, Serre i Llatjós, segona part Arnau.
El Navarcles féu un gol marcat per Farré i el Sampedor dos, marcats per Codina II i Arnau. Faltava un minut per acabar-se el partit quan l'àrbrit pità un penalti imaginari contra els visitants que protestaren enèrgicament, veient-se obligats a retirar-se del camp per tan injusta causa, siguent molt aplaudits i vitorejats pel públic Navarclí i més tard pels mateixos jugadors locals, que reconegueren l'injustícia del àrbrit.
Els millors jugadors del Navarcles foren Paisà, Codina i Roset els demés molt apagats. Pel Sampedor tot l'equip jugà amb molt entusiasme i energia per conquerir la victòria, que prou la tenia ben merescuda, destacant-se en mèrits Prat que féu un joc de molt profit anul·lant completament la davantera navarclina, siguent ovacionat repetides vegades pel públic, Santamaria, Obradors i Codina II força bé.
L'àrbrit Ibart (a) Prim molt parcial a favor dels seus, ja que durant tot el partit, perjudicava d'una forma molt poc deportista als visitants i quedant-se la copa Navarcles."