18 de juny del 2017

Els Minyons de Navarcles són de campaments a Llorà (01-09-1934)

El Pla de Bages, Any 30, núm.183, 1 de setembre de 1934, pàgina 6.

A la secció "Religioses":

"Minyons de Muntanya
Visita al campament de Llorà
Tal com diguérem en aquest periòdic, el dissabte dia 25 [d'agost] a les 11'15 sortírem [de Manresa] amb l'auto de Vic els minyons que vàrem anar a visitar el campament de Llorà.
Vàrem fer el camí fins a Vic sense res de particular, poguent admirar a mig camí el pic de Moncogul. Després de dinar a Vic vàrem sortir amb l'auto d'Olot que ens deixà a Llorà, on a deu minuts escassos de la carretera hi havia el campament compost de minyons de Barcelona, Navarcles i Olot.
Fetes les salutacions de rigor, ens ensenyaren el campament, poguent constatar l'admirable ordre que hi regia.

Al vespre, abans de sopar, plogué fortament, però després parà, cosa que permeté que poguéssim fruir d'un magnífic castell de focs d'artifici que pagà la senyora Tecla Sala, que té un luxós xalet allà a prop.
L'endemà, després d'oïda la missa que oficià el membre del Consell doctor Batlle, vàrem fer una petita excursió visitant Falgàs i La Salut, on vàrem dinar.
A les cinc, que ja estàvem de retorn, es féu al jardí de l'abans dit xalet un festival.
El dilluns 27, sortírem al matí amb els de Navarcles, després d'una cordial despedida amb els qui encara es quedaven i vàrem dir adéu a aquells bells paratges. Una altra vegada vàrem contemplar el pla i single d' Ayas, Cabrera, etc., i a les deu vàrem arribar a Vic, on després de visitar el Museu Episcopal -visita que ens plagué molt- marxàrem a Barcelona, on al vespre el cap de la Secció de Manresa i membre del Consell de la Germanor de Minyons de Muntanya, senyor Vallès, tingué dues reunions, l'una referent a l'Estol de Follets i l'altra del de Minyons, acabant aquesta darrera, a la una del matí.
Ens despedírem, i a tres quarts de tres tornàvem a ésser a Manresa, contentíssims d'haver aprofitat la festa major de forma tan esplèndida.
J. Q. R."