25 de juny del 2017

Els Minyons a la diada de Sant Jordi de la secció de Manresa (27-04-1933)

El Pla de Bages, Any XXIX, núm.8777, 27 d'abril de 1933, pàgina 4.

"Secció de Minyons de Muntanya de Manresa
La diada de Sant Jordi, Patró de la Germanor de Minyons de Muntanya, fou celebrada per aquesta secció amb tot entusiasme.
A la vuit del matí, l'església de Casa Caritat contenia un centenar de joves entre Minyons i Follets, els quals assistien a la Missa de Comunió [...].
Finit l'acte religiós amb el cant del Virolai, la Colla Sant Jordi servi curosament l'esmorzar en mig de rialles fresques i germanívoles. Després d'executar uns quants jocs al pati del mateix establiment, amorosament aplaudits i premiats amb dolços per les bones Germanes de la Caritat, es dirigiren al seu camp d'esports, on practicats tot un enfilall d'exercicis gimnàstics i jocs, dinaren a ple sol i aire.
A les tres de la tarda, reberen l'esperada visita del metge Dr. Gabarró, membre del Consell General el qual [...] dirigí els exàmens de pràctiques de primeres cures.
A les sis l'esmentat Dr. Gabarró donà l'anunciada conferència a la Sala d'Actes de l'«Orfeó Manresà» [...]. Finí el programa amb una sèrie de projeccions de campaments.
Agraïm llur assistència a tots aquests actes als Minyons de Muntanya de Navarcles."