2 de juliol del 2017

Activitats dels Minyons (16-04-1932 i 20-04-1932)

El Pla de Bages, Any XXVIII, núm.8426, 16 d'abril de 1932, pàgina 4.; núm.8429, 20 d'abril de 1932, pàgina 5.

A la secció "Noticiari":

"Minyons de Muntanya
Demà, a les set del matí, sortiran de nostra ciutat [Manresa] cap el veí poble de Navarcles, on s'ha organitzat una Secció de Minyons.
A les vuit marxarà l'Estol de Follets amb òmnibus fins a Sant Fructuós, continuant la marxa a peu fins a Navarcles, i reunits amb els del poble esmentat, aniran a la Font de Solervicens, on romandran tot el dia efectuant exercicis de conjunt Minyons i Follets.
La colla de les Musteles sortirà avui al vespre per acampar ja a la Font de Solervicens."

Uns dies després:

"NAVARCLES
El diumenge proppassat tinguérem la simpàtica visita dels Minyons de Muntanya de Manresa amb el seu Estol de Follets. El temps rebel i plujós obligà a variar el programa però no llevà gens de l'entusiasme tan propi d'aquella organització.
La colla de les Musteles fou l'única que ni per el mal temps executà tot el seu programa, acampant nit i dia al peu de la font de Solervicens.
Les demés, vingudes en òmnibus a dos quarts de quatre de la tarda, i, després de fer junt amb els locals (un total de 70) uns quants moviments de gimnàs a la plaça d'En Clavé, es dirigiren a l'estatge de l'Escola Dominical, on romangueren tota la tarda, executant exercicis de gimnàs, jocs d'equilibri, belles cantades i la corresponent berena, demostrant en tot, el més admirable ordre i disciplina, pel qual hem de donar la més encoratjodora enhorabona al senyor Vallès i demés patrocinadors d'aquesta obra verament patriòtica.
CORRESPONSAL"