2 de juliol del 2017

El partit del Navarcles a la 5a jornada (27-04-1932 i 29-04-1932)

El Pla de Bages, Any XXVIII, núm.8434, 27 d'abril de 1932, pàgina 5; núm.8436, 29 d'abril de 1932, pàgina 5.

A la secció "Els Esports":

"FUTBOL
Torneig Joieria Busquets
Cinc jornades, encara que una d'inacabada, es porten ja jugades d'aquest torneig, i ja comença d'aclarir-se la puntuació. En aquests moments es comparteixen el primer lloc el Súria i el Sallent, seguint-los a un punt de diferència el Berga i el Navàs i de dos punts l'Artés i el Gironella.
[...].
No per això deixaren d'haver-hi sorpreses, cosa que el diumenge ja inicià el Navarcles a Súria, que amb el seu fet esperonarà més als altres, que en camp propi o estrany lluiten tots amb una gran voluntat i entusiasme per la conquesta dels dos punts.
La gesta del Navarcles fou més que una sorpresa, fou la reivindicació del Campionat, perquè estant inpuntuat i havent perdut dos partits en el seu camp amb la Berguedana i Navàs, equips que actualment són molt inferiors al Súria, l'anar a buscar un punt en terreny d'aquests és una proesa digne de tot elogi. Per part del Súria aquest punt pot fer-lo anar en roda, doncs aquesta classe de Campionats el perdre punts a casa equival a tirar-se rocs a la seva mateixa teulada, com vulgarment es diu.
La cua ha quedat fins ara en propietat de la Penya Salé, que encara no ha aconseguit cap punt acompanyant-la el Navarcles amb un sol punt.
XUT"

Un parell de dies després, una notícia des de Súria:

"Torneig Joieria Busquets. - Empat a tres amb el Navarcles
El passat diumenge, el C. d'E. Súria F. C. empatà a 3 amb el Navarcles.
Poc podré parlar d'aquest partit, perquè obligacions em privaren de veure'n més de la meitat, però no deuen mancar uns comentaris.
El primer, és que el Súria empatà el partit després d'aconseguir tres gols al seu favor, i això en un equip destacat com el nostre és una taca que deu rentar-se aviat.
El segon, que els nostres jugadors no fan el joc que cal en el seu conjunt des de fa un temps.
[...].
El Navarcles jugà bé, i per tant, és mereixedor de lloances.
Volem fer constar que tant mentre tenien tres gols en contra com quan es preveia l'empat, i també després d'aquest, feren sempre joc noble de veritables esportius i saberen captar-se la simpatia del públic nombrosíssim.
L'arbitratge, a gust de tothom."