3 de juliol del 2017

El segon partit entre el Navarcles i el Batalló de Reus (04-05-1931 i 05-05-1931)

El Pla de Bages, Any XXVII, núm.8210, 4 de maig de 1931, pàgina 3; núm.8211, 5 de maig de 1931, pàgina 6.

A la secció "Els Esports":

"Amistosos
A Navarcles, l'equip local va batre al Batalló de Reus per 4 a 2. Demà publicarem la ressenya."

L'endemà, a la mateixa secció:

"FUTBOL
DE NAVARCLES
Batalló de Reus, 2.
Navarclí, 4.
Ahir tornà a visitar el nostre Camp Parroquial d'Esport l'equip del Batalló de Reus, el qual tants bons records deixà dies enrera en et nostre públic.
Els equips aparegueren formats com segueix:
Batalló: Marquez, Selga, Castell, Cots, Codina, Martínez, Botifoll, Torrentó, Casahús, Vilanova, Tallada.
Navarclí: Ibars, Fontanet, Torra, Llaonar, Iranzo, Viladomat, Datzira, Selga, Iglesias, Gusart, Clapera.
Arbrit senyor Solà.
Comença la primera part amb un fort domini dels visitants, afavorits pel vent i amb excés de nervis en els jugadors locals, que els porta a un franc desconcert. Tallada logra el primer gol d'un centre que no bloca prou bé el porter. No es fa esperar el segon gol a favor del Batalló. Es Castells qui llença un free-kik a gran distància, passant la pilota de les mans del porter al pal i a gol. Els locals comencen a reaccionar fent una que altra visita a la porta de Màrquez, sense, però, que se'n sàpiguen aprofitar. El joc va alternant-se de l'una porta a l'altra fins que Clapera passa una rasa que no recull i va de rebot la pilota als peus de Castells i a gol, apuntant-se el primer pel Navarclí i finalitzant-se al cap de poc el primer temps.
El segon temps, apareixen cambiats Cots i Torrentó per Cancer i Planell. Tot seguit comença accentuar-se la presió a la porta de Marquez. Iranzo, d'un frequic, passa la pilota a Clapera, que remata a gol tocant-la Castells, apuntant-se el tanto d'empat. El joc va anivellant-se, donant feina als dos porters, que treballen amb força serenitat. Iranzo, d'un xut certer, llança la pilota al pal, rematant-la Iglesias amb igual sort i Gusart entrant-la al marc, es logra el gol de desempat. El gol final és fruit d'un còrner magistralment llançat per Datzira i oportunament recollit amb el cap per Iglesias. El Batalló fa esforços per a millorar el resultat, passant a davanter el senyor Castells i obligant a intervenir al senyor Ibars amb parades ben difícils, però sense que pugui ni marcar ni evitar la presió a la porta de Marquez.
L'àrbitre senyor Solà, regular.
PIFIA"