30 de març del 2018

Crònica del partit entre el Navarcles i l'Igualada (22-06-1935 i 25-06-1935)

Diari d'Igualada, Any V, núm.1189, 22 de juny de 1935, pàgina 4; núm.1190, 25 de juny de 1935, pàgina  4.

A la secció "Esportives":

"Demà, dia 23, el F. C. Igualadí es desplaçarà a Navarcles, per a jugar un partit amb l'equip titular. L'equip de l'Igualadí estarà format així: Joselito, Ventosa, Ganzàlez, Bou, Cubí, Pascual, Esteve, Roca, Company, Gené i Castellví. 
L'hora de sortida és a les dues de la tarda."

Uns dies després a la mateixa secció:

"NAVARCLES, S. C, 1;
F. C. IGUALADI, 2.
El partit jutgat ahir al camp del Navarcles com a torna-visita del jugat dijous passat al camp del F. C. Igualadí, va ésser un encontre disputat i molt més animat que el d'aquí, tant per l'equip de l'Igualadí, que va posar tot l'esforç per sortir victoriós, com per l'equip del Navarcles, que va millorar la seva aliniació. Fou un encontre en el qual va haver-hi de tot el què passa en futbol, ja que va començar a un tren molt fort, i amb els crits del públic els jugadors van anar endurint el joc, fins que en els darrers minuts no es feia gran cosa més que anar a la caça de l'adversari, que més que adversari se'l tenia per enemic.
Va guanyar merescudament l'Igualadí, i hauria pogut guanyar per més gols de diferència si no hagués estat que l'àrbitre per a fer la pau del que va passar aquí a Igualada (així ho var dir ell mateix) no hagués tallat molts avenços de l'Igualadí per orsais imaginaris i fauts que no existiren. L'Igualadí tingué jugadors que estigueren encertadíssíms, entre ells Castellví, que fou el millor sobre el terreny de joc.
A un quat de sis, baix les ordres del senyor Ferrer, els equips s'arrenglararen així:
S. C. Navarcles: Batlle, Lledós, Piqué, Iranzo, Noguera, Oliveres, Clapera, Catot, Prat, Espinalt i Busqué.
F. C. Igualadí: Andrés, Estruch, Castellví, Bou, Cubí, Pascual Santamaria, Roca, Companys, Gener i Esteve.
En començar el partit el Navarcles avença, però allunyat el perill per Castellví és l'Igualadí que ataca amb energia, i un frequic contra el Navarcles és tirat fora. Van deu minuts de joc i Bou passa a Companys, que veient el porter descol·locat xuta, marcant el primer gol per al seu equip des de més de vint metres de la porta. Ha estat un tret molt ben col·locat. Altre avençada de l'Igualadí dóna lloc a que aquest tiri el primer còrner de la tarda, sense conseqüències. Després és l'Igualadí que cedeix còrner, tirat el qual no resulta perillós. Un altre atac origina un batibull davant la porta de l'Igualadí, que finalment allunya Cubí. Avença el Navarcles, i en un xut de l'extrem dreta, Andrés es llueix en blocar de manera formidable. Poc després és senyalat el descans.
Al començar el segon temps sembla que el Navarcles s'ha animat i cerca l'empat, però tot seguit contra-ataca l'Igualadí, que obliga al seu adversari a cedir dos còrners seguits. Després hi ha una escapada d'Esteve que passa molt bé, i Companys empalma magníficament, logrant el segon gol pel seu equip.
No es desanima el Navarcles, i en una avençada, el davanter centre s'emporta la pilota amb la mà, però l'àrbitre no senyala, i amb facilitat marca el seu gol. L'equip local cerca l'empat, però l'Igualadí talla tot intent d'avençada. Manca poc per acabar, quan Catot cau lesionat per haver topat amb Castellví i el públic enta al camp, però no passa res. Poc després acaba el partit amb el resultat ja indicat. Han sobresortit per l'Igualadí, sobre tots Castellví, seguint- lo en mèrits Andrés, Cubí í Companys. També actuaren bé Gener i Esteve. Pel Navarcles Piqué, Noguera, Clapera, Espinalt i Busqué. L'àrbitre fou culpable de què el partit s'endurís, i moltes vegades assenyalà faltes verdaderament inexistents. 
TARRIDA"