30 de març del 2018

Crònica del partit entre l'Igualada i el Navarcles (19-06-1935 i 21-06-1935)

Diari d'Igualada, Any V, núm.1187, 19 de juny de 1935, pàgina 3; núm.1188, 21 de juny de 1935, pàgina 3.

A la secció "Esportives":

"FUTBOL
F. C. IGUALADI — S. E. NAVARCLES
Demà, a dos quarts de cinc de la tarda, es jugarà en el camp de Sant Agustí, un interessant partit de futbol entre els primers equips S. E. Navarcles i F. C. Igualadí. L'equip local s'arrenglararà així: Carpi, Ventosa, Valls, Bou, Pascual, Jener, Esteve, X, Companys, Castellví i Pujolràs.
L'onze foraster ocupa un lloc preeminent dintre els equips de futbol de la comarca de Bages, car té un historial força brillant. Fa gala d'un joc vistós i efectiu, que li ha donat un gran nombre de victòries sobre equips de potència reconeguda. Això fa que aquest partit sigui esperat amb d'interès."

Dos dies després a la mateixa secció:

"FUTBOL
"F. C. Igualadí", 2; "C. S. Navarcles", 1.
Poca cosa (poca cosa de bo) pot ressenyarse d'aquest partit que, tal com estava anunciat, va jugar-se ahir al camp de Sant Agustí.
L'equip visitant, un equip inferior per tots conceptes al F. C. Igualadí, pot estar satisfet d'haver aconseguit aquest resultat en un encontre que, si l'equip local hagués posat tot l'entusiasme necessari per a guanyar partits podia haver acabat amb un resultat aclaparador per l'equip visitant. I no és pas que tots els jugadors de l'Igualadí estiguessin mancats d'aquest entusiasme, perquè la ratlla mitgera féu una primera part força notable, ben ajudada per la defensa i el porter. De la davantera es mostrà molt treballador Esteve i Companys, si bé en xutar a gol estaren desencertats.
El debutant Godet jugà notablement i va demostrar que si pot compenetrar-se amb els companys d'equip, serà un bon element per l'Igualadí. Castellví es va perdre una infinitat de jugades per abusar d'individualista, la qual cosa féu que Pujolràs no fes cap jugada en tot el partit, car no li passà quasi cap pilota, com podia fer algunes vegades.
De l'equip foraster, únicament el defensa esquerre i els dos extrems van sobresortir. Els demés actuaren amb igualtat en un pla inferior.
La segona part, futbolísticament parlant, fou un desastre, car la majoria de jugadors locals jugaven amb desgana, perquè veien la victòria segura. En resum, un partit dels que darrerament han abundat al camp de Sant Agustí, i que si no s'hi posa remei, veurem com la concurrència deixarà d'acudir al futbol; i no precisament perquè no hi tinguí afició, sinó perquè en els partits no veu res que amb el futbol s'assembli.
A les cinc i quinze minuts, i a les ordres de V. Farré, els equips s'arrengleraren així:
"C. S. Navarcles": Batlle, Lledós, Piqué, Graner, Oliveres, Iranzo, Clapera, Plana, Gusart, Catot i Espinalt.
"F. C. Igualadí": Alfós, Valls, Ventosa, Bou, Pascual, Gener, Esteve, Godet, Companys, Castellví i Pujolràs.
En començat, dura uns minuts de joc a mig camp, que fa preveure un bon partit. El primer atac a fons és a càrrec de l'Igualadí, i Companys remata fluix, parant el porter.
Seguidament ataca el Navarcles, i un centre-xut de l'extrem esquerra, sortint de la porta, bloca bé Alfós. En una topada amb Esteve, es lesiona Iranzo, però es refà tot seguit i continua el joc.
També cau lesionat Godet que deixa el camp de joc per uns minuts.
En una avançada dels localas xuta Companys, i el porter desvia a córner, que tirat per Pujolràs, produeix una confusió, encara que una mica lluny de la porta, a Castellví xuta fort i col·loca a l'angle: és el primer gol de l'Igualadí, i es porten 20 minuts de joc.
Seguidament i en una alta avançada local, Esteve, en una jugada oportunista, marca el segon gol per l'Igualadí. El joc decau, i en un piloteig insuls s'arriba al descant.
La segona part és poc moguda, i el públic s'avorreix. En un avenç dels visitants, Alfós, que ha fet un bon partit, no pot impedir que aquests marquin el seu únic gol. I sense cap més jugada digna d'esment acaba el partit.
L'àrbitre, a la primera part, únicament va deixar de pitar còrners clars, però a la segona part va estar del tot desencertat.
No hi hagué molta concurrència.
J.E.
Diumenge vinent, el primer equip complet del F. C. Igualadí es desplaçarà a Navarcles, per a jugar amb l'equip titular el partit de torna-visita. L'hora de sortida serà a les dues de la tarda, de davant del local social del F. C. Igualadí."