5 de març del 2018

Es demana que s'inhabiliti a l'alcalde i a l'agutzil (28-08-1917)

El Pla de Bages, Any XIV, núm.3864, 28 d'agost de 1917, pàgina 2.

"Al Sr. Governador 
Cada dia són mes i més lógiques les queixes que arriven a nosaltres dels veïns de Navarcles que encara es veuen regits i administrats per un alcalde processat.
A mida que'ls dies passen aumenta el temor de aquells veins i's fa més gran i justificada la seva desconfiança ja que l'índole del procés o de la querella que'l motiva, res té de política i molt de económica - al veure als seus cabals, els cabals del comú, en mans de qui per poca claretat en uns comptes té en entredit la seva honorabilitat.
Cridem novament sobre aquest particular l'atenció del Excm. Sr. Governador civil, perquè tenint com té noticia oficial del auto de processament contra l'alcalde i agutsil de Navarcles i certesa de l'intranquilitat i justificat temor dels navarclins, procedeixi amb arreglo a la llei i declari l'incapacitat d'aquells dos subjectes per a l'exercici de càrrecs públics.
Segons llei, fins que's resolgui el procés, l'incapacitat de l'alcalde i agutzil de Navarcles es manifesta.
Cal, doncs que'l Sr. Governador procedeixi, segons llei, tomant a n'aquell póble la tranquilitat perduda i donant-li la seguretat de que'ls seus cabals no corren cap perill treient-los de mans d'homes quina honorabilitat está posada en quarentena."