28 d’abril del 2018

Es resol una reclamació a la Junta del cens electoral (06-12-1909)

El Pla de Bages, Any VI, núm.1690, 6 de desembre de 1909, pàgina 2.

Una carta al director:

"Senyor Director de
EL PLA DE BAGES.
Molt senyor meu: Espero de la seva amabilitat donará cabuda en el periòdic que tan dignament dirigex, al següent escrit.
Donantli gracies anticipades se repetex S.S.Q.S.M.B. [Seguro Servidor Que Su Mano Besa]
Joaquim Sala y Massana
Còm a resolució del recurs que varetj dirigir al Eccim. Sr. President de la Junta provincial del Cens electoral, suplicantli se corretgís la postergació de que varetj ser objecte al nombrarsem vocal suplent de la Junta Municipal en calitat d'ecs Jutje Municipal, la qual postergació varetj publicar en aquèt periòdic, so rebut de dita Autoritat un ofici que copiat literalment diu:
«Junta Provincial del Censo Electoral.- Barcelona.- Número 2570.- Vista la reclamación formulada por V. contra la constitución de la Junta Municipal del Censo Electoral de Navarcles; - Atendiendo que por las manifestaciones del recurrente y del Presidente de la Junta Municipal del Censo Electoral, resulta acreditado que aquel es ex-Juez Municipal mas antiguo que el designado en primer lugar para formar parte de dicha Junta; - Se declara mal hecha la designación de D. Enrique Camprubí para el cargo de Vocal de la Junta Municipal del Censo Electoral de Navarcles en concepto de ex-Juez Municipal y de D. Joaquím Sala y Massana en concepto de suplente; y se declara á este con mejore derecho á formar parte de dicha Junta en concepto de Vocal propietario. - Lo que comunico a V. para su conocimiento y efectos consiguientes. - Dios guarde á V. m. a.- Barcelona 2 de Diciembre de 1909.- El Presidente, Buenaventura Muñoz.- Hay un sello que dice: Junta Provincial del Censo Electoral. Barcelona.- Sr. D. Joaquin Sala Massana, vecino de Navarcles.»
Pel contingut d'aquèt ofici veurán els lectors d'aquèt periòdic, que's corretgèx la postergació de que varetj ser objecte; que ab tota raó varetj dir en el meu remitit del dia 14 de novembre, que's faltá a la lley al nombrarme vocal suplent; y que efectivament me correspòn, còm dèya en dit remitit, ser nombrar vocal propietari, còm tingué la franquesa de dir el senyor Secretari y a pesar d'axò va fer que fos nombrat vocal suplent.
Lo que tinc la satisfacció de fer públic per general conexement.
Navarcles 5 desembre de 1909.
Joaquím Sala y Massana."