26 de maig del 2018

Una missa en honor a la navarclina guarida a Lourdes (10-09-1908)

El Pla de Bages, Any V, núm.1323, 10 de setembre de 1908, pàgina 2.

A la secció "Crònica de la comarca":

"Navarcles
La peregrinació a Lourdes de aquest Bisbat, te un hermosíssim epílec en les funcions que'n acció de gracies s'han celebrat a n'aquesta vila.
El miracle que la Verge Santíssima obra en la persona de la noya Josèpa Galobart, verament ha sigut l'admiració dels pobles de aquesta rodalia, aont aquesta noya y la seva família conta ab molt bones relacions; essent causa de que molts cecs d'enteniment obríssin els ulls a la fè, y molt axarraits de còr, sentissin els sublims efluvis de lo sobrenatural.
La festa doncs del últim diumenge, fou digne del cas miraculós que es celebrava y de la pietat del nostre poble.
Al matí arriba en tartana la noya Josepa Galobart, anant seguidament cap a la casa de les monjes, y surtint d'ella en comitiva ab les seves companyes, cap a la Iglésia Parroquial, aont, ocupa lloc de preferencia ab la seva família.
A les set en punt del matí, se celebra la missa de Comunió general, essent dita per el senyor Rector Mossen Eudalt Coma, en la qual feu una tendríssima plática de preparació, repartint després la Sagrada Eucaristia a dos cents cinquanta fidels.
A les deu, el coro d'homes de la Escola Dominical, canta una missa a tres veus, dirigida per el Vicari Mossèn Jaume Mir.
A la tarde, el metex coro canta el trisagi mariá, y seguidament, puja a la trona a enaltir les bondats y misericordies de Maria el senyor Rector, esposant ab eloqüència y devoció com el miracle de la noya Galobart era per enfortir els nostres esprits en la fè catòlica.
L'iglésia estava enllumenada y adornada com en les grans festivitats, la gentada immensa, y la espectació per veure caminar a la noya Galobart grandiosa.
Sabem que'l dia de la Mare de Deu del Roser se celebrará també una altra gran festa per el metex motiu a la parroquia del Pont de Cabrianes."