23 de juny del 2018

Programa de la festa major d'hivern de 1908 (12-02-1908)

El Pla de Bages, Any 5, núm.1155, 12 de febrer de 1908, pàgina 2.

A la secció "Crònica de la comarca":

"Navarcles
Notícies de la Festa Major
Tan còm s'apropa'l dia 14, festa de Sant Valentí, Patró d'aquèsta vila, se nòta moviment y entussiasme entre'l veinat y a les societats recreatives que preparen festèjos en obsèqui als socis y forasters que'ns honrin ab sa visita.
Les funcions religioses serán esplèndides perque aquèt pòble te a gran honra el guardar les relíquies del seu Patró y mártir Sant Sebastiá a qui venera.
A l'Ofici que hi assistèx el magnífic Ajuntament en Corporació, s'eczecutará la missa del mèstre Perossi, hi predicará el distingit orador sagrat Rnt. doctor Bergadá, Ecònomo de Monistròl de Calders.
A la tarde solèmne processó ab les venerades relíquies del Sant.
Les festes populars serán variades y abundoses.
Han sigut contractades les orquestes Els Catalans de Manrèsa, y els Muxins de Sabadell.
El dia 13, vigília de la festa, se farán a tots els indrèts de la vila les grosses y tradicionals fogarades.
Els dies 14 y 15, hi haurá diversions de societat y concèrts a les sales de dòn Josèp Ribó (a) Mèt, y de dòn Isidro Reguant (a) Fontcuberta.
Al "Centre Catalá Autonomista" se representará el grandiós drama Lo Ferrer de tall y acabará la funció ab un saynèt de molt renòm.
A l' "Escòla Dominical" se posará en escèna el tan aplaudit drama catalá Els trabucayres, finalisant la festa ab un saynèt. 
Probablement se ballarán sardanes a la Plassa, dòncs aquí ha sigut molt ben acullit aquèt ball nacional.
Es esperat el diputat a Corts pel districte dòn Leònci Soler y March, a qui's prepara un gran recibiment per part dels catalanistes y elements catòlics y solidaris que están agraits a les campanyes fetes al Congrés y a les gestions en pró del districte que molt dignament representa."