15 de juliol del 2018

Els sardanistes de Manresa a la festa major (19-02-1907 i 20-02-1907)

El Pla de Bages, Any IV, núm.865, 19 de febrer de 1907, pàgina 2; núm.866, 20 de febrer de 1907, pàgina 2.

A la secció "Notícies":

"Per falta d'espay no podem publicar avuy notícies de l'escursió a Navarcles efectuada el diumenge darrer per bòn número de joves y famílies manresanes, [...]."

L'endemà, a la mateixa secció: 

"De Navarcles
Un amic nòstre ens comunica que fou entussiasta y carinyosa l'arribada que's feu el diumenge passat al estòl de catalanistes de Manrèsa que anaren al esmentat pòble ab motiu de celebrar sa festa major.
El número de carruatjes no baxaria de 60, y al entrar al pòble els espedicionaris foren saludats als crits de visca Catalunya y visca Manrèsa per immènsa gentada de Navarcles y pobles veins.
Al baxar a la Plassa del Llobregat, se'ls feu una ovació entussiasta saludant els manresans ab les característiques barretines que molts portaven. Desseguida se dirigiren al "Foment Autonomista", aont s'obsequiá als catalanistes de Manrèsa regnant veritable germanor entre navarclins y manresans.
Actes còm el de diumenge -diu el nòstre amic- posen en relació als pòbles y'ls agermanen pera empendre junts la defensa dels comuns ideals d'autonomia pera Catalunya.
Els manresans quedaren molt agraits a les pròves de companyerisme rebudes dels catalanistes de Navarcles."