26 de novembre del 2009

Una segona rèplica dels republicans de Navarcles (23-09-1904)

La Tralla, núm.48, 23 de setembre de 1904, pàgina 4.

Com a conseqüència de la resposta de la redacció de La Tralla a la primera carta enviada pels republicans lerrouxistes de Navarcles (veure'n la nota aquí), n'envien una segona. En aquesta ocasió, a diferència de l'anterior, el seu contingut no és publicat. Únicament se'n dóna fe en la secció "Fuetadas" i la redacció no s'estalvia d'afegir-hi més llenya en la contravèrsia amb els republicans.

"Hem rebut una fulla impresa suscrita per «Varis republicans de Navarcles», en la que's dirigeixen falsos atachs al Catalanisme.
La falta d'espay nos ha impedit publicar la resposta á la esmentada fulla, lo que farém la setmana entrant.
De totas maneras podém avensar que la fulla aquesta no ha causat l'efecte que's proposavan els seus anónims autors, perque no es d'avuy que'l poble sab que tot lo que's diu en dita fulla podían dirho de viva veu devant del poble, quan los catalanistas los retaren á un meeting de controversia, que per por no varen acceptar els valents republicans de Navarcles."

Malgrat l'anunci de la publicació de la resposta en el número següent, el 49, no es fa fins dues setmanes més tard, en el 50.