6 de juny del 2011

Festes de la Societat Coral Harmonia Navarclense (23-05-1931)

El Dia, 23 de maig de 1931

A la secció “Diuen de Navarcles”:

“Festes de la Societat Coral Harmonia Navarclense

Programa de les festes que celebrarà aquesta entitat durant els dies 24 i 25 de maig de 1931:

Dia 24
A les dotze del migdia- Arribada del cor “Joia de Montjuic” de Barcelona, el qual serà rebut pels nostres cantors i demés socis a la Plaça de Josep A. Clavé. Després de saludar-se els estandarts, els dos cors, acompanyats per una banda de trompetes i tambors del mateix cor visitant, es dirigiran a l’Ajuntament per a fer llur presentació. Saludaran a l’Ajuntament les dues masses corals cantant “Salut als cantors” i la grandiosa i immortal “Marsellesa” del bonvolgut mestre Clavé. Seguidament, el ciutadà Joan Mas imposarà una artística llaçada a l’estandard del cor visitant.

Acabat l’acte de presentació seran obsequiats a l’estatge de la “Societat Coral” amb un vermut.

A les cinc de la tarda.- A càrrec de l’Orquestrina Tardà de Manresa tindrà lloc un ball de tarda.

A les nou de la nit.- Vetllada cultural-recreativa amenitzada pel cor visitant, el cor “L’Harmonia” i els seus respectius esbarts dramàtics.
El cor “Joia de Montjuic” cantarà entre altres (-----), “La donzella de la costa” i “La Marsellesa”.
També posaran en escena les comèdies “El femeter de la casa”, “Toni manena” i “En Joan de la son”.
El cor “L’Harmonia Navarclense” cantarà “El cant del poble” i “Salut als cantors”.
Els aficionats de l’Esbart Dramàtic de societat representaran respectivament els monòlegs “Mestre Oleguer”, “La mort d’en Jaume d’Urgell” i “Mal casat”.

Dia 25:
A les set del matí.- Les dues societats corals en massa acompanyats per la banda de trompetes i tambors s’encaminaran vers la font de Solervicens on els esperarà un gustós esmorçar amb el concurs acostumat.
A les onze del matí.- Escollits jocs de cucanya per a la gent petita.
A les sis de la tarda:- La societat coral “Joia de Montjuïc” de Barcelona, s’acomiadarà de la nostra societat coral i del tot el poble a la Plaça Clavé. Tot seguit tindrà lloc un ball de vetlla amenitzat pel Quintet Bruns."