2 d’agost del 2011

Enterrament de la nena Pepeta Cots (23-03-1914)

El Pla de Bages, 23 de març de 1914, núm.2955

Cronica de la Comarca
Navarcles


"Dissapte passat, a les deu del matí, ha tingut lloc l’enterro de la noieta Pepeta Cots i Torras, la qual morí diumenge, dia 20, a les quatre de la matinada.

Era la finada, filla de don Joan Cots i Torras i de donya Teresa Torras i Farell, de Manresa; comptava vuit anys d’edat i’n feia quatre que residia de pensionista en el Colegi de Germanes Dominiques on era molt ben atesa i estimada.

Tots els cuidados que les bones monjes i han prodigat des ençà que estava al seu carrec i especialment en sa última malaltia, no han sigut prou per a privarla d’envolar-sen, com colomenta senyoradiça, dalt del Paradiç, sa volguda pàtria, per on suspirava l’hermós ángel, l’ignocentíssima nena, que, abandonant ses mortals despulles, acaba de deixar per sempre aquesta terra plena de tristors i sufriments.

Una corrúa d’amigues seves i de gent de totes classes l’han visitada continuament i per darrer cop en llit de mort rublert d’exquisides i oloroses flors, entre les quals semblava somriure-hi bellament com volguent demostrar l’infinit goig que allá en la Gloria disfruta ja son ánima angelical, tota candor i ignocencia. Aixís ho entenem i ho creiem fermament. Boi exclamant al ensemps: “!Ditxosa d’ella! !Deu la ha volguda al cel, que era un ángel!

En l’acte de l’enterrament, que ha sigut solemne i concorregudíssim, tot el poble ha testimoniat el seu afecte i simpatia envers la difunta i també sa respectable i distingida família, a la que envíem l’expressió de nostre condol."