1 d’agost del 2011

Entusiasme per la candidatura de Soler i March i festa major (11-02-1914)

El Pla de Bages, 11 de febrer de 1914, núm.2912

Crónica de la Comarca
Navarcles


"Ha sigut ben rebuda, despertant gran entusiasme en aquesta població, la proclamació del distingit senyor don Leonci Soler i March, per a diputat a Corts per aquet districte en les vinentes eleccions.
Els bons records que’n guardem a Navarcles del senyor Soler i March, auguren una votació lluïdíssima a son favor.
El Centre Catalá Autonomista, de qual Escola el merítissim candidat ne es protector, treballará amb entusiasme i fe pel seu triomf, que a judicar per les impressions que’s tenen aquí dels demés pobles del districte, está ja assegurat.
La opinió’s va despertant i veu en el senyor Soler i March un ver aimant de la instrucció i cultura dels pobles, com ho demostra contribuint a enriquir la Biblioteca del Centre Catalá Autonomista i protegint l’Escola gratuïta del meteix.
Navarcles sabrá respondre com el senyor Soler i March es mereix i a favor dels interessos morals i materials de la població i districte.
-Dissabte i diumenge celebrem la festa major.
Malgrat el contratemps que sofrim a causa de la secada i altres causes que no son naturals, se han contractat dues orquestes que son els Planas de Martorell i els Muixins de Sabadell, les quals sols per a amenitzar algunes diversions de societat, costaran la friolera de 250 duros.
¿Oy que qualsevol diria que aquet es un dels pobles mes feliços del món?"