5 de setembre del 2011

Concert de piano i cant a l'Escola Dominical (01-08-1917)

El Pla de Bages, 1 d’agost de 1917, núm.3842

A la secció "Crónica de la Comarca", una notícia "Des de Navarcles":

"Festa d’Art
El dia d’avui ens ha portat una grata sorpresa.
Amb motiu de trovarse entre nosaltres l’eminent artista Rvnt D. Josep Carreras, organista de Sampedor, s’ha improvisat un petit concert a la sala de teatre de l’Escola Dominical, on s’ha congregat distingida concorrencia formada pels elements de l’Escola i altres persones aimants de la bona música.
Sense programa previ s’ha anat desgranant un enfilall de belles composicions que ha deixat embadalit a tots aquells quins casualment, s’han trovat allí congregats.
Amb execució brillant, Mossen Carreras ha fet assaborir la grandiositat de la Sinfonia de “Norma”, la obra mestra del celebrat compositor Bellini i les belleses de tot el primer acte de la mateixa ópera.
Accedint a precs de la selecta concorrencia, també ha pres part a n’aquest petit concert la distingida i gentil senyoreta Na Anita Prat, mestra interina de l’escola oficial de noies de la veina vila de Sampedor, qui, acompanyada al piano pel ja citat mestre, ha cantat, lluint sa ben timbrada veu, la “Pregaria de la Verge” d’Alvárez; “Teresa” de Biscarri; un fragment de la sarçuela “El carro del Sol”; l’araia de la carta de “Gigantes y Cabezudos” de Caballero; “La flor de l’inmortalitat” de Ferrer i “A Maria Nuestra Madre”, de Balderesin.
Un esclat unànim d’aplaudiments, ha coronat l’impecable interpretació, que a les obres esmentades ha sabut donar la bellíssima i simpàtica senyoreta.
Encara pels ámbits de la gran sala, ressonaven els aplaudiments, quan a requeriment de varis dels allí congregats, s’assentá al piano la xamosa senyoreta Na Roseta Sorribas, qui amb justesa i precisió notables, ens ha deixat sentir alguns preciosos fragments de l’“Oratori Infantil”, del mestre Romeu, Adveniam Regnum tuum.
L’audició d’aquest “Oratori” ha causat fonda sensació, arrencant sorollosos aplaudiments amb els que la concurrencia ha volgut premiar la brillant execució de la jove i gentil artista senyoreta Sorribas.
Gran recort guardarem d’aquesta festa, no per improvitzada menys complerta, tots els qui sortosament n’hem participat, restantnos tant sols remerciar a tants eximis artistes la bella ocasió que’ns han proporcionat de poguer esplaiar el nostre esprit amb tant belles hores d’art.

V.V.
Navarcles, 29 de juliol de 1917"