16 d’agost del 2016

Més detencions arran de la dinamita confiscada a Navarcles (08-08-1934 i 09-08-1934)

L'Opinió, Número 990, 8 d'agost del 1934, pàgina 4; Número 991, 9 d'agost del 1934, pàgina 11.

Una notícia procedent de la Comissaria General d'Ordre Públic:

"DETENCIO D'UN DESTACAT ELEMENT DE LA F. A. I., COMPLICAT EN ELS ACTES TERRORISTES DE SALLENT
Noves declaracions de l'altre detingut per aquests fets
Els mateixos agents que abans-d'ahir detingueren Bartomeu Segura, a Sallent, ha estat detingut, a Barcelona, després d'activíssimes gestions un altre element perillós de la F.A.I.: Antoni Moreno Alarcón, natural d'Almeria, com l'anterior.
Moreno està reclamat pel Jutjat de Terrassa, per les relacions que pugui tenir amb la troballa d'un dipòsit de pólvora. Com es recordarà, prop de Navarcles la força pública s'incautà dels 200 quilos de dinamita que havien estat trets de l'esmentada població en automòbil.
Antoni Moreno Alarcón, conegut també per "El Cella Blanca", era l'encarregat del polvorí de Potasses Ibèriques, S.A., i el que lliurava la pólvora i els cartutxos de dinamita que desitjaven els elements de la F.A.I. per a cometre els seus fets criminals.
La policia considera gran importància a aquestes detencions i creu que podràn facilitar-li la detenció dels altres elements que han participat en aquesta mena de fets, constituïts en banda.
[...]."

L'endemà, a la secció "Informacions de Catalunya":

"Sallent
DETENCIONS IMPORTANTS.-
[...].
Pels mateixos agents ha estat detingut a Barcelona, després d'un servei persistent i ininterromput de vuit dies, Antoni Moreno Alarcón (a) Cella Blanca, natural d'Almeria, reclamat per diverses causes i pel Jutjat de Terrassa, per considerar-lo complicat en el robatori de pólvora i dels 300 quilos de dinamita trobats en un auto, prop de Navarcles, i que hom creu que era conduïda a Terrassa.
Hi ha la suposició que la quantitat de dinamita sostreta no és inferior a tres tones, si es té en compte la que ja ha estat trobada."