Crònica del partit de futbol entre el Navarcles i el Metre (14-10-1930)

A la secció "Els Esports":

"FUTBOL
A NAVARCLES
Navarclí, 1 - Metre, 4
Abans d'ahir va tenir lloc en el camp del F. C. Navarclí, aquest interessant partit de futbol.
Durant la primera part de l'encontre, el domini es mantingué força nivellat, gràcies a l'entusiasta actuació dels jugadors locals que lograren contrarrestar la millor tècnica dels seus contraris.
Fins als vint-i-cinc minuts d'iniciat el joc, fou mantingut l'empat a cap gol. Mallol es corre ràpid per l'extrem i en arribar prop de la ratlla de kik, llença un precís centre retrassat que és aprofitat per Sardans per a rematar el primer gol de la tarda.
A la poca estona, una bala fallada de Palomes, produïda pel mal estat del terreny, posa la pilota als peus del davanter centre navarclí, que aconsegueix l'empat pel navarclí.
S'acaba el primer temps amb empat a 1 gol.
La segona part transcorregué amb un pronunciat domini del Metre F. C., que aconseguí 3 gols més amb un espai de deu minuts.
Biosca, marcà el segon d'aquest equip als cinc minuts de reprès el joc. Als quatre minuts d'aquest gol Arenós passa a Sardans i aquest dispara un fort xut a mitja volta, i quan el porter navarclí es disposava a intervenir-hi, Biosca amb el cap, desvià la pilota a la xarxa. Ha estat el millor de la tarda i també el gol més aplaudit. Seguidament i després d'una vistosa avançada de l'ala dreta forastera, Sardans entrega retrassat a Biosca i aquest afusella el quart gol i últim de la tarda pels seus.
Els locals fan un gran esforç per tal d'aminorar la derrota, però ensopeguen amb la ratlla mitja forastera que els desbarata llurs intents.
Els jugadors del Metre volen abusar del xut a distància i donen lloc a què el porter local es llueixi repetides vegades en encertades intervencions.
S'acaba el partit amb el resultat de 4 a 1 favorable al Metre i el públic aplaudeix a ambdós equips per llur actuació.
L'equip guanyador era: Sardans, Palomes, Guixà, Aguayo, Arenós, Guillomia, Boix, Sardans, Biosca, Comes i Mallol.
Els millors dels locals, el porter, mig centre i l'ala Solà-Clapera. Del Metre, la ratlla mitja, que ha tinjut una segona part boníssima, Guixà i Biosca.
L'àrbitre senyor Salabarnada, amb més voluntat que encert. El públic molt nombrós i sobretot molt correcte.