31 de desembre del 2018

L'aigua de la Corbatera és millor que la de Solervicenç i l'Angla (28-11-1911)

El Pla de Bages, Any VIII, núm.2270, 28 de novembre de 1911, pàgina 2.

A la secció "Notícies":

"El problema de les aygues.- Fent esperiments a la Curbatera [a Sallent].- Ja a son degut temps donárem la noticia de que la Junta d'Aygues potables acompanyada del enginyer de mines senyor Vidal, del ilustre geólec doctor Almera, Canonge de Barcelona y del arquitecte senyor Coll, havien fet una visita d'inspecció a un manantial d'ayga entre les finques de Solervicens y Angla, de Navarcles y al manantial de la Curbatera.
Els mentats senyors facultatius encarregats per la Junta d'Aygues de fer un estudi sobre la filtració y esterilisació de les aygues de la Céquia, ahir y avuy han practicat treballs a ells encomanats junt ab una brigada de pouayres del Pla de Llobregat com diguerem en la edició de dissapte.
Ahir anaren a la Curbatera els individus de la Junta d'Aygues senyors Noguera y Abellanet y avuy hi ha anat el senyor Jordana també individuu de dita Junta.
Sembla, segons nostres informes fidedignes, que els mentats facultatius senyors Vidal, Almera y Coll no han trobat condicions al manantial de Navarcles y en cambi tenen molt bones impresions de la calitat y cantitat de les aygues minerals de la Curbatera.
Creyem que molt prompte sabrem a que atendrens sobre un assumpto de tant vital interés per Manresa com ho es el problema de les aygues."