28 de desembre del 2018

Un soci de la Cambra Agrícola protesta (19-02-1906)

El Pla de Bages, Any III, núm.571, 19 de febrer de 1906, pàgina 2.

"Reunió de la Cambra Agrícola
Còm haviem anunciat oportunament, ahir la Cámara Agrícola Oficial del Pla de Bages, va celebrar Junta general reglamentária en son ostatje social carrer de la Canal, número 1, principal.
A dos quarts d'onze el digne y actiu President de la metexa nòstre bòn amic dòn Antòni Abadal, declará obèrta la sessió [...].
[...].
El senyor President manifestá que havia de donar compte d'un fet anómalo [xxx] per un senyor de Navarcles, quin senyor temps enrera escrigué una carta a la Junta comunicantli que tots els sòcis de dit pòble se donaven de baxa protestant que la Cambra feya política y que tots estaven resentits pel nomenament de Jutje del repetit pòble. ¿Quina culpa te -digué el senyor Abadal- la Cambra de que's nomenés un Jutje que no era del agrado de dit senyor? ¿Qui'n fa de política ab axò la Cambra o 'l senyor de la carta?
La concorrència esclatá en una forta rialla considerant tal vegada que hi ha curas que no curen, y alguns individuos de Navarcles allí presents, manifestaren que no havien donat tals facultats al senyor neutre y després de fer constar sa mès enèrgica protesta, demanaren que sos nòms continuessin figurant a la llista de sòcis.
[...]."