8 de juny del 2019

L'Armonia a la concentració claveriana de Manresa (07-09-1968)

Suria: semanario informativo y literario, Año XVIII, núm.872, 7 de setembre de 1968, pàgina 8.

"Concentració Claveriana
Manresa visqué el passat dissabte dia 31 d'agost, amb motiu de la Festa Major, dues hores de fervor claverià amb la concentració de 25 masses corals que prengueren part en el cinquè gran concert de conjunt. 600 cantaires ocupaven l'escalinata de l'església de Crist Rei, que oferia un impressionant aspecte, essent rebuts amb molts aplaudiments amb llurs estendarts pel nombrossissim públic que emplenava de gom a gom tota l'esplanada i carrers circundants.
Presidien l'acte les dignissimes autoritats i representants de la molt il·lustre Federació de Cors de Clavé, amb el president senyor Capdevila, executant-se baix l'experta direcció del mestre J. M. Descarrega, "Salut als cantors", "Jovenívola" i "Cant a la vinya" a veus soles i amb acompanyament de la Banda Municipal la sardana "Manresa", "Les flors de maig", "La maquinista" i per últim "L'Empordà", essent totes molt aplaudides creixent encara més al finalitzar quan els cantaires enarbolaven llurs barretines i els estendarts feien la salutació de despedida.
Tot seguit, reunits en un local on no hi mancaven refrescs de totes classes gentilment cedits, foren imposades llaçades commemoratives a tots els estendarts pel senyor Climent Roca, tinent d'alcalde de la Ponència de Turisme i Esports de l'Excm. Ajuntament de Manresa, que feu un eloqüent parlament al que contestà el senyor Capdevila amb frases d'agraïment i exaltació a l'acte celebrat.
Cal remarcar que poc abans del concert en el saló d'actes de l'Ajuntament fou imposada al senyor alcalde Ramón Soldevila i Climent Roca, la medalla de Soci d'Honor de la molt il·lustre Federació, pel seu ferm fervor claverià, acta que se'ls fou llegida l'any anterior. Al fer tal ofrena el senyor Capdevila pronuncià un llarg parlament, al que contestaren molt reconeguts els que rebien tal distinció. En conjunt, un acte que enlaira la trilogia de Progrés, Virtut i Amor, lema de les Societats Corals, deixat pel seu fundador J. A. Clavé.
Relació de Corals que hi prengueren part: "Escodines", "Sant Josep", "Ateneu Cultural" i "Unió Manresana", de Manresa; "L'Aroma Gironellense"; "L'Unió Berguedana"; "L'Unió", de Puigreig; "Cantaires Navassencs"; "La Nova Armonia", de Sallent; "L'Estrella", de Sant Vicenç de Castellet; "La Verbena", de Sant Joan de Torruella; "La Llanterna", de Súria; "Els Bons Companys", de Catllús; "L'Armonia", de Navarcles; "La Vilomarenca", de Pont de Vilumara; "La Lira", de Viladecans; "El Ciervo", "Talia", "L'Industrial", "Estrella Dorada", "La Lírica Sabadellense" i "Centre Sabadellenc", de Sabadell; "La Vinya", "La Papellona" i "El Montseny", de Sants (Barcelona). — P. i P."