29 de desembre del 2022

Noces d'or i primera comunió (26-11-1930)

El Matí, núm.471, 26 de novembre de 1930, pàgina 11.

A la secció "Comarques i Ciutats de Catalunya", desde Manresa, Bages:

"NOCES D'OR I PRIMERA COMUNIÓ.—
Ahir van celebrar-se extraordinàries festes religioses i familiars amb motiu d'acomplir les noces d'or del seu matrimoni els Srs. Valentí Cura i Plans i Rosa Janeras i Vintró, pares de l'Administrador del nostre diari, Sr. Josep Cura. Al matí, a l'església de Maria Reparadora, se celebrà un ofici solemne, durant el qual prengué per primera vegada Jesús Sagramentat la nena Laura Cura Lluvià, filla del Sr. Josep Cura. Fou acompanyada a la Sagrada Taula per tota la família i altres invitats que s'havien reunit a l'església per celebrar aquestes venturoses festes. 
Sortint de l'església, tots els assistents es dirigiren al poble de Navarcles, on té la casa pairal la família Cura. Visitaren primerament l'església parroquial, on fou cantat un tedèum; després pregaren davant la relíquia de Sant Valentí, i seguidament l'adoraren. 
Al mig dia tota la familia i els invitats es traslladaren a la casa pairal, on celebraren un esplèndid banquet, durant el qual regnà efusiva alegria. 
Amb motiu de les seves noces d'or, el venerable matrimoni Cura-Janeras està rebent moltíssimes felicitacions, així com també la nena Laura Cura, qui ha rebut per primera vegada Jesús Sagramentat."