3 de gener del 2019

Un xoc entre un carro i un motociclista (29-03-1912)

El Pla de Bages, Any IX, núm.2368, 29 de març de 1912, pàgina 3.

A la secció "Notícies":

"Accident a un cicliste de Barcelona.- Venia ahir de Navarcles un cicliste de Barcelona D. Miquèl Faidá industrial de cuyros per corretjes, tiratacos, etz, domiciliat al carrer de Ali-Bey, número 138, quan al passar pel pont del Galobart un carro va obstruirli el pas topant ab tanta violencia el motocicle ab el carro que'l jove sportman fou llensat de la máquina quedant breus moments sense sentits.
El carreter -segons esplica l'accidentat- va arriar els animals pro 'l cicliste, refet de la patacada que havia rebut, montá novament el motocicle y empaytá al carreter a qui recriminá severament pel seu procedir. El jove barceloní, va pendre el número del carro y seguí son camí cap a Manresa per veure als clients de casa seva y oferirlos géneros.
Al arribar aquí se sentí un xic fatigat, produintli les contusions rebudes algún malestar y fou curat pel practicant de la Creu Roja senyor Creus, al qual digué que es individuo de la Creu Roja de Barcelona.
El jove ciclista posa a la fonda de Sant Domingo, y segons nostres noticies, vol denunciar el fet al Jutjat d'aquesta ciutat."